Mueslirepen met fruit

In de supermarkt kunt u veel verschillende soorten mueslirepen en liga’s kopen. 
Ze zien er gezond uit, maar zijn dat vaak niet omdat ze veel suikers en vetten bevatten. Probeer eens de mueslirepen uit dit recept, ze werken goed als tussendoortje en zijn heerlijk.

Benodigdheden

  • 200 gram havervlokken
  • 3 eetlepels honing
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde abrikozen, gesneden
  • 50 gram margarine (meervoudig onverzadigd)

Bereidingswijze

  1. Smelt de margarine en honing in een pan en roer daarna alle overige ingrediënten er doorheen. Zorg ervoor dat de havervlokken goed gemixt zijn met de honing en de sinaasappelsap. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Gebruik een kleine hoeveelheid margarine om een ovenschaal van 20 cm doorsnede in te vetten. 
  4. Lepel het mengsel vervolgens in de schaal en druk het goed aan.
  5. Bak de het geheel in 15 a 20 minuten zodat de bovenkant goudbruin kleurt. 
  6. Haal de schaal uit de oven en verdeel het mueslimengsel in ongeveer 10 stukken. 
  7. Laat het nog 10 minuten afkoelen.