Mediterrane sinaasappelen en abrikozen

Dit ontbijt is rijk aan antioxidanten die uw gezondheid ten goede komen. U krijgt vitamine C uit de sinaasappelen, bètacaroteen uit de abrikozen en selenium uit de paranoten.

Benodigdheden

  • 50 ml sinaasappelsap
  • 3 dadels, ontpit en in stukjes gehakt
  • 3 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
  • een paar rozijnen
  • 1 paranoot, in stukjes gehakt
  • 2 snufjes kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

  1. Doe sinaasappelsap, gedroogd fruit, paranoot en een snufje kaneel in een platte schaal. Mix alles goed door elkaar en zet het aan de kant.
  2. Snijd de bovenkant van de sinaasappel af. Schil deze, verwijder de velletjes. Snijd vervolgens de sinaasappel doormidden. Bedek de vrucht en zet hem dertig minuten in de koelkast om te koelen. 
  3. Roer de honing en kaneel door de yoghurt. 
  4. Serveer de sinaasappel met het fruitmengsel er overheen en de yoghurtmix er naast. Versier het bovenop met wat honing.