Havermout en appel-braam crumble

Begin de dag goed met dit vezelrijke ontbijt! Ook lekker als dessert.

Ingrediënten

  • 4 kleine appels
  • 4 theelepels speculaaskruiden (of kaneelpoeder)
  • 80 gram bramen (diepvries)
  • 80 gram havermout
  • 60 gram boter
  • 4 theelepels honing

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
2. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Doe de appelstukjes in een mengkom, roer de speculaaskruiden (of kaneelpoeder) erdoorheen. 
3. Voeg als laatste de bramen toe, meng het nogmaals en schep het mengsel in een ovenschaal. 
4. Neem een aparte mengkom en doe hier de havermout, boter en honing in. Kneed dit tot een stevig mengsel, maak er vervolgens een ‘dekseltje’ van en leg deze over het appel en bramen mengsel. 
5. Bak de havermout en appel-braam crumble circa 15 minuten in de voorwarmde oven.

Tip: Ook lekker met wat Griekse yoghurt (0% vet).

Dit recept komt van Voedingenkankerinfo.nl. Hier vind je nog meer recepten die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en kampen met smaakveranderingen.