Fruitige verrassing

Benodigdheden

  • Voor de fruitvulling:
  • 1 goudrenet, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 grote sinaasappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 225 gram diepvries aardbeien

Voor de knapperige bovenlaag

  • 100 gram havermout
  • 5 paranoten, fijngehakt 
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels volkorenbloem
  • 50 gram halvarine
  • Wat magere yoghurt of ijs (yoghurtijs, vruchtensorbetijs of light ijs) en een handje zonnebloempitten om te garneren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de appel, sinaasappel en suiker in een kom.
  3. Meng in een andere kom de havermout, paranoten, kaneel, suiker, bloem en halvarine. 
  4. Verspreid de appel en sinaasappel gelijkmatig over de bodem van een ovenschaal. Maak dan een laag met de aardbeien en spreid de bovenlaag van havermout erover uit. Bak in de oven gedurende 45 minuten. 
  5. Serveer de fruitige verrassing warm met een beetje yoghurt of ijs en strooi er wat zonnebloempitten over. 

Tip: probeer verschillende fruitcombinaties. Ook lekker zijn bijvoorbeeld pruimen, perziken, abrikozen, peren en bosbessen. U kunt ook verschillende soorten fruit uit de diepvries gebruiken.