Crostatine con ganache al cocco e more

Taartjes met kokosganache en bramen

Deze crostatine zijn door het gebruik van kokosolie en kokosmelk lactosevrij. Bovendien gebruik ik kokos- en amandelmeel en zijn ze dus ook nog glutenvrij. Om het helemaal af te maken heb ik de suiker vervangen door honing. De bodems worden hierdoor bros en kruimelig, wat ik lekker vind in combinatie met de romige kokosganache. Ik versier de taartjes met mooie donkere bramen, maar je kunt ook andere bosvruchten gebruiken.

Benodigdheden

Deeg

 • 50 gram kokosschaafsel
 • 230 gram blanke amandelen
 • 50 gram kokosolie, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
 • 30 gram honing

Kokosganache

 • 260 ml kokosmelk
 • 340 gram pure chocolade (minstens 70% cacao- bestanddelen)

Decoratie

 • 350 gram bramen
 • poedersuiker, om te bestrooien

6 kleine vlaai- of tartelettevormpjes, keukenmachine, blindbakvulling, zoals keramische bonen of gedroogde peulvruchten.

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de tartelettevormpjes in met kokosolie.
 2. Maal voor het deeg het kokosschaafsel en de amandelen fijn in de keuken- machine. Meng in een kom de kokosolie met de honing en voeg hier het gemalen kokos-amandelmengsel aan toe. Meng alles goed, verpak het deeg in plasticfolie en leg het minstens 1⁄2 uur in de koelkast.
 3. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in zes gelijke delen. Maak hier bolletjes van en rol deze tussen twee vellen bakpapier of plasticfolie met een deegroller uit tot cirkels van ca. 5 mm dikte en ter grootte van de tartelette- vormpjes. Haal het bakpapier of de plasticfolie eraf en leg het deeg in de tartelettevormpjes. Druk het goed aan en snijd het langs de randen af.
 4. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de vormpjes en verdeel hier de blindbakvulling over. Bak de taartbodempjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taartjes uit de oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en zet de taartjes nog 10 minuten in de oven tot ze beginnen te kleuren. Haal de taartbodempjes uit de oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
 5. Verwarm voor de ganache de kokosmelk tot tegen de kook aan. Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een kom. Giet hier de hete kokosmelk overheen en laat 1 minuut staan zodat de chocolade smelt. Roer goed door tot je een gladde ganache hebt. Laat die afkoelen tot kamertemperatuur.

Verdeel de kokosganache over de taartbodempjes. Leg hier de bramen boven- op en bestrooi ze licht met poedersuiker. Laat de crostatine een half uur opstijven in de koelkast.