Banaan dadelmuffins

Trek in een zoet tussendoortje of toetje? Probeer dan eens dit recept. Deze muffins zijn verrassend makkelijk te maken.

Zelfgemaakte muffins bevatten vaak veel minder vet, suiker en calorieën dan de kant-en-klare varianten uit de winkel. Je kunt namelijk zelf bepalen wat erin zit en gezonde ingrediënten, zoals fruit, toevoegen. Heerlijk op het werk of voor bij de koffie.

Ingrediënten 

  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 gram bruine suiker
  • 60 gram ontpitte dadels, in stukjes gesneden
  • 3 rijpe bananen, gepureerd
  • 1 ei
  • 175 ml magere melk
  • 5 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Neem een muffin bakblik voor 12 muffins en vul deze met 12 papieren muffin cups.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed tot een glad beslag ontstaat. Verdeel het beslag over de 12 muffin cups.

Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 minuten, tot de muffins gerezen en gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.