Appel-kruimel-toetje

Benodigdheden

  • 2 middelgrote goudrenetten, in schijfjes gesneden
  • 75 gram gedroogde abrikozen, gehakt
  • 2 eetlepels water
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels rietsuikerstroop
  • 25 gram halvarine
  • 25 gram volkorenmeel
  • 25 gram havermout
  • ½ theelepel kaneel
  • 25 gram bruine suiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. 
  2. Doe de appels en abrikozen in een ovenvaste schaal met het water, citroensap en de helft van de stroop. Zet de schaal 10 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen de halvarine, het meel, de havermout, de kaneel en de suiker in een kom en wrijf dit tegen elkaar tot er een grof kruimelmengsel ontstaat.
  4. Strooi de kruimels over de appels, druppel de rest van de stroop erover en zet nog eens 15-20 minuten in de oven tot het bovenop goudkleurig wordt.
  5. Serveer het appel-kruimel-toetje zo, of met magere kwark of yoghurt.