Appel kaneel toast

Benodigdheden

  • 1 appel (royal gala of braeburn)
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 2 theelepels bruine suiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 4 dikke plakken donker volkorenbrood
  • beetje margarine

Bereidingswijze

  1. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel doormidden. Plaats de appelhelften met de rechte kant naar beneden en deel elke helft vervolgens in plakjes. Hou hierbij de plakjes bij elkaar.
  2. Plaats de gesneden appelhelften op een bord. Strooi de kristalsuiker over de appelhelften en dek het bord losjes af met bakpapier.
  3. Zet het bord in de magnetron en verwarm de appel kort (ongeveer 45 seconden).
  4. Haal de appel dan uit de magnetron en laat hem nog 5 minuten afgedekt staan. Haal het bakpapier er dan af en laat de appel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Meng ondertussen de bruine suiker en de kaneel in een kommetje.
  6. Rooster het brood voor de toast. Bestrijk de sneetjes dan met wat margarine en strooi het suiker-kaneel mengsel erover. Beleg het brood dan met de appelplakjes.