Bakrecepten Sarena Solari

Heerlijke bakrecepten van voormalig winnares van Heel Holland Bakt

Haar Italiaanse afkomst inspireert Sarena in haar bakrecepten. “In Italië is iedereen veel meer bezig met goede verse basisproducten. Italiaanse gerechten zijn vaak simpel en vragen weinig bewerking van de producten. Het is daarom belangrijk om te werken met basisproducten van een goede kwaliteit en smaak. Ik gebruik in mijn recepten nooit kant-en klare producten en maak alles zelf. In Italië vind je ook veel minder pakjes en zakjes. Daar koopt niemand het, omdat de Italianen het belangrijk vinden om tijd te maken voor het koken en eten. Dat is een belangrijk onderdeel van de cultuur daar.”

Recepten

Torta di patate (Aardappeltaart)

"Mijn oma staat bekend om haar heerlijke aardappeltaart en met regelmaat vragen mensen haar dan ook om het recept. Ze maakt altijd een bakplaat vol zodat er voor iedereen die langskomt genoeg is."

Crostata con amaretti e mandorle (Taart met amandelschuim)

"Deze taart maakte mijn oma altijd bij speciale gelegenheden. Het is de ‘luxe’ versie van de gewone crostata met jam."

Crostatine con ganache al cocco e more (Taartjes met kokosganache en bramen)

"Deze crostatine zijn door het gebruik van kokosolie en kokosmelk lactosevrij. Bovendien gebruik ik kokos- en amandelmeel en zijn ze dus ook nog glutenvrij. Om het helemaal af te maken heb ik de suiker vervangen door honing. De bodems worden hierdoor bros en kruimelig, wat ik lekker vind in combinatie met de romige kokosganache. Ik versier de taartjes met mooie donkere bramen, maar je kunt ook andere bosvruchten gebruiken."