Wilde rijstsalade

Benodigdheden

  • 200 gram wilde rijst
  • 200 gram fijngehakte bleekselderij
  • 125 gram gedroogde zure kersen, grof gehakt
  • 75 gram geroosterde amandelen, gehakt (of rooster ze zelf op een bakplaat in de oven op 180°C gedurende 8 minuten. Af en toe schudden. Goed af laten koelen)
  • 75 gram fijngehakte rode ui
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel walnotenolie 
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de wilde rijst gaar, giet af en laat afkoelen. 
  2. Doe de rijst (ongeveer 750 gram) in een kom. 
  3. Voeg bleekselderij, noten, uien, sinaasappelsap en olie toe. 
  4. Meng goed met een vork. 
  5. Kruid de salade met zout en peper. 

Deze salade kunt u afgedekt in de koelkast 3 dagen bewaren.