Vegetarische lasagne met aubergine

Benodigdheden

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst 
  • 1 middelgrote aubergine, in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 400 gram magere ricotta kaas
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 1,5 liter tomatensaus
  • 18 bladeren lasagne, liefst volkoren
  • 300 gram gesneden diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 125 gram magere mozzarella, in plakjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. 
  2. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook kort tot deze goudbruin is. Voeg de aubergine en oregano toe en roer goed. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 5-7 minuten sudderen tot de aubergine zacht is.
  3. Meng ondertussen de ricotta en parmezaanse kaas en zet deze apart.
  4. Bedek de bodem van een grote ovenschaal (ongeveer 20x30cm) met een halve liter tomatensaus. Bedek de saus met 6 lasagnebladen. 
  5. Giet hier weer een dun laagje saus over, dan de aubergine en daarop weer een laagje saus. 
  6. Verspreid daarover de gemengde kaas en dek dit weer af met lasagnebladen.
  7. Voeg nu weer eerst een beetje saus, dan alle spinazie en dan weer saus toe. 
  8. Sluit af met lasagnebladen en dan weer een laag saus.
  9. Dek de schaal af met een ovenvaste deksel of aluminiumfolie. Zet de lasagne 45 minuten in de oven. Haal de deksel eraf, leg de plakjes mozzarella op de lasagne en bak nog eens 15 minuten.