Teriyaki aardappelspiesjes

Benodigdheden

  • 3 ongeschilde vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel sojasaus of light-sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie 
  • 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie 
  • 1 bolletje gember 
  • 1 courgette 
  • 8 satéprikkers (houten prikkers vooraf weken in koud water)

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappels goed schoon. Kook ze in de schil in ca. 15 minuten bijna gaar.
  2. Klop intussen een marinade van de sojasaus en sesamolie. Pers er met een knoflookpers de gember boven uit en klop dit goed door.
  3. Pel de aardappels en snijd ze met de courgette in niet te kleine blokjes van gelijke grootte. (Met schil en al verder bereiden kan ook.)
  4. Roer de aardappelblokjes door de marinade en laat het 10 minuten intrekken. Voeg dan de courgette toe en laat nogmaals 10 minuten intrekken. (Snelle methode: aardappelblokjes samen met courgette blokjes 10 minuten laten intrekken.)
  5. Rijg ca. 8 spiesen van telkens om en om aardappel en courgette.
  6. Verhit een grillpan. Vet deze goed in met olie en bak de spiesen in 6 - 8 minuten rondom gaar en bruin.

Tip: De spiesen kunnen ook onder de grill of op de barbecue.

Bron: GroentenFruit Bureau (http://www.groentenenfruit.nl)