Stoofpotje met wortel en erwten

Een makkelijke en snelle variant op het traditionele stoofpotje. Van oudsher bevat een stoofpotje veel vlees.

Ingrediënten 

  • 1 theelepel olie
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote wortel, schoongemaakt en in schijfjes gesneden
  • 200 ml groentebouillon (met weinig zout)
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 gram erwten (diepvries)
  • 60 gram magere rundvleesreepjes

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin.
  2. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
  3. Fruit de ui in dezelfde pan. Voeg de aardappels en wortel toe en bak even mee.
  4. Voeg de groentebouillon toe. Zorg dat de aardappels net bedekt zijn.
  5. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat koken tot de aardappels bijna gaar zijn.
  6. Voeg de erwten en het vlees toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat gedurende 3-4 minuten op een laag vuur doorkoken totdat de erwten gaar zijn en het vlees goed heet is.
  7. Serveer op een voorverwarmd bord en voeg naar smaak nog zwarte peper toe.

Tips: 

  • Vervang de rundvleesreepjes door bijvoorbeeld champignons of bonen als u geen vlees wilt eten.
  • Gebruik voor een stoofpotje met minder zout groentenat in plaats van bouillon. Experimenteer zelf met kruiden en specerijen om het gerecht op smaak te brengen.