Spaghetti Bolognaise

Recept: Chris Horridge, Foto: Nick Smith

Benodigdheden

  • 30 gram wortel, in zeer kleine blokjes gesneden
  • 30 gram venkel, in zeer kleine blokjes gesneden
  • 500 gram tomaten, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 60 gram ui, fijngehakt
  • 25 gram knoflook, fijngehakt
  • 40 gram champignons, fijngehakt
  • 140 gram fijngehakt mager rundvlees of gevogelte
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 30 gram linzen
  • spaghetti of andere pasta
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees rul in de zonnebloemolie en voeg de groente toe, behalve de tomaten. Laat 8 minuten zachtjes bakken op middelhoog vuur.
  2. Voeg de linzen en de tomaten toe.
  3. Laat het geheel pruttelen met het deksel op de pan gedurende 30-50 minuten, of totdat de linzen gaar zijn en de saus op gewenste dikte is. De saus moet vrij dik zijn.
  4. Kook de pasta in water met een beetje olijfolie om aan elkaar plakken te voorkomen.
  5. Serveer de pasta zoals u dat gewend bent en strooi de gehakte bieslook erover.