Spaanse tortilla met champignons en tomaat

Benodigdheden

  • 3 eieren
  • 2 vastkokende aardappelen, geschild en in plakjes gesneden (ongeveer 1 cm)
  • 100 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en peterselie naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grote koekenpan met deksel

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten, zodat ze net niet uit elkaar vallen als u er met een vork in prikt. 
  2. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin de champignons en de ui ongeveer 5 minuten.
  3. Doe de aardappelschijfjes, champignons, ui en de tomaten in een kom en laat deze even afkoelen (anders gaat het ei meteen stollen). Voeg dan de eieren toe en roer het goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en eventueel verse of gedroogde peterselie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan. Giet het eimengsel erbij en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt. Bak de tortilla op laag vuur ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan, tot het ei ook aan de bovenkant gestold is. Draai de tortilla dan om (eventueel met behulp van een bord) en bak de andere zijde nog eens 10 minuten.
  5. Snijd de tortilla in punten en verdeel de punten over 2 borden. Lekker als voedzame lunch, of als simpele avondmaaltijd met een salade.