Pasen: mix it up!

Het is bijna Pasen. Voor velen betekent dit een uitgebreid ontbijt of brunch. Met al dat lekkers moet je straks als de paashaas rennen om de calorieën weer te verbranden. Maar geen paniek, met onze tips kun je gerust lekker genieten.

De gezonde vervangers
Benieuwd wat je kunt doen om het ontbijt of de brunch net wat gezonder (en zelfs lekkerder) te maken? We hebben een handige lijst voor je gemaakt met gezonde vervangers voor favorieten tijdens Pasen. Daag jezelf eens uit en probeer wat nieuws deze keer.

Download deze handige lijst.

Praktische tips

  • Halveer je porties. Kan je al het lekkers op de paastafel niet weerstaan? Neem dan kleine porties, zoals een halve croissant. Zo geniet je met mate. 
  • Maak bewuste keuzes: als je toch een paaseitje pakt, ga er dan ook even helemaal van genieten. Proef de smaken, ruik de chocolade en voel het smelten op je tong. Denk voordat je het volgende paaseitje pakt even na. Heb ik dit nu echt nodig? Of heb ik al genoeg genoten?
  • Kom lekker in beweging tijdens de paasdagen. Ga op de fiets naar je familie en laat de auto staan. Maak samen een boswandeling of ga met het gezin naar je favoriete strand. Natuurlijk kun je voordat je op bezoek gaat, ook even een rondje hardlopen. Een work-out thuis is ook fijn.
  • Serveer een lekkere salade bij de paasbrunch.
  • Koop eens luxe fruitsoorten, zoals granaatappel, die je anders niet zo snel koopt. 
  • Maak met het gezin een groentesmoothie of een fruitsmoothie. Gezellig samen in de keuken fruit snijden en mixen.
  • Beoordeel eens goed waar je écht zin in hebt en wat je écht lekker vindt. Probeer eens om niet zomaar dingen te eten ‘omdat ze er zijn’. Kies juist alleen datgene wat je echt lekker vindt. Zo kun je gemakkelijker snoepmomentjes overslaan.

Tips voor de styling: het oog wilt ook wat
Dek de tafel al de avond voor Pasen. Zo is het meteen feest als iedereen wakker is. Verwerk bijvoorbeeld gele tinten in de aankleding. Bloemen horen ook bij de lente. En voor de leukste vaasjes kijk je in de keuken. Verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal één of een paar bloemen in, zoals narcissen of tulpen. 

Paastakken zijn ook een leuke eyecatcher. Ook leuk is het om naast elk bord een verrassing, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje te leggen. Zo maak je van Pasen een feestje!

Lees ook: hoe behoud je een gezond gewicht?