Koningsdag: vier het gezond!

Het grote oranje feest komt er weer aan: Koningsdag. De dag waarop alle steden volstaan met mensen gekleed in oranje of rood-wit-blauw. Gezelligheid is volop aanwezig, maar ook het drinken van alcohol.

Om je risico op kanker te verlagen, is het advies om helemaal niet te drinken. Maar minderen is al een stap in de goede richting!

Alcoholvrij bier meer in de smaak
Wist je dat in 2018 de verkoop van alcoholvrij bier met ruim 32 procent opnieuw stevig gegroeid is? De groei van de verkoop van alcoholvrij bier was in 2018 nog sterker dan voorafgaande jaren. In 2016 en 2017 was er sprake van een groei van de verkoop van alcoholvrij bier van ongeveer 18 en 25 procent.

Volgens de Nederlandse Brouwers is inmiddels één op de 25 biertjes die geconsumeerd worden alcoholvrij. Opvallend is daarnaast ook dat consumenten steeds vaker een alcoholvrij speciaal biertje kopen.

Caloriebom in een glas
Het zal je verbazen hoeveel calorieën er zitten in alcoholische dranken. Kom erachter met behulp van deze handige calculator

Tips and tricks to become a healthy king:

  • Kies voor een alcoholvrije variant met Koningsdag.
  • Mocht je wel willen drinken, probeer dan af te wisselen tussen alcohol en alcoholvrij.
  • Kies voor het kleinst mogelijke glas. Neem kleine slokjes en zet je glas na elke slok neer.
  • Vermijd shotjes en drinkwedstrijden.

Oranje, maar niet rood
Kleding en accessoires in het oranje horen erbij, maar een verbrande huid wil je liever niet. Mochten de zonnestralen flink tevoorschijn komen, vergeet je dan niet in te smeren met zonnebrand! Wist je dat je om de 2 uur opnieuw moet smeren om voldoende bescherming te krijgen tegen de zon? Lees meer.