Artikelen nieuwsbrief

Groene peulvrucht

Heilige boontjes: 6 voordelen van peulvruchten

Peulvruchten zijn in alle soorten gerechten te gebruiken. Maar wist je ook dat ze erg gezond zijn? Lees hier de 6 voordelen van peulvruchten.

Glas met suikerklontjes

Hoeveel suikerklontjes drink jij elke dag?

We weten allemaal dat suikers niet goed voor je zijn. Ze zitten verborgen in tussendoortjes, kant-en-klaar producten en vaak ook in dranken.

Jubileum logo

25-jarig jubileum

Al 25 jaar jouw betrouwbare bron van informatie over voeding, leefstijl en kanker.

Stel kookt samen

Zo maak je thuis makkelijker gezonde keuzes

Elke dag maak je honderden eetkeuzes. Je wilt wat uit het keukenkastje pakken en ziet daar je favoriete chocoladereep liggen. Onbewust krijg je meteen trek daarin. Wat te doen?

Man kiest tussen appel en cake

Gezonde tussendoortjes, welke kies je?

Gezonde tussendoortjes kunnen je helpen om iedere dag voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen. De supermarkt ligt vol met snacks en tussendoortjes die de schijn opdoen van een gezonde traktatie.

mensen vieren Koningsdag

Koningsdag: vier het gezond!

Het grote oranje feest komt er weer aan: Koningsdag. De dag waarop alle steden volstaan met mensen gekleed in oranje of rood-wit-blauw. Gezelligheid is volop aanwezig, maar ook het drinken van alcohol.

Vader met dochter tijdens Pasen

Pasen: mix it up!

Het is bijna Pasen. Voor velen betekent dit een uitgebreid ontbijt of brunch. Met al dat lekkers moet je straks als de paashaas rennen om de calorieën weer te verbranden. Maar geen paniek, met onze tips kun je gerust lekker genieten.

Man met verrekijker in de jungle

Op safari in de supermarkt

Gezond eten is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar eenmaal in de supermarkt kan het lastig zijn om gezonde keuzes te maken. Wij helpen je een handje.

Kind die in de supermarkt jengelt voor snoep.

Jengelen in de supermarkt

Ken je dat? Een jengelend kind in de supermarkt die zijn of haar zin wilt krijgen? Stampend en zelfs gillend middenin het gangpad tussen de pakjes koek, snoep, ijs of chocola? Veel ouders maken dit mee.

Taille meten met meetlint

Leefstijl in Nederland: cijfers uit 2018

Er is een lichte daling in het aantal rokers en overmatige drinkers onder volwassenen in Nederland. Het percentage mensen dat te zwaar is, is niet veranderd ten opzichte van 2014.