Artikelen nieuwsbrief

6 handige tips om jouw goede voornemens dit jaar écht te halen

Goede voornemens. Afvallen, meer bewegen, minder alcohol drinken of stoppen met roken. We starten vaak vol enthousiasme, maar het volhouden is vaak het moeilijkste. Met onze tips en gratis ‘doelen tracker’ gaat het jou dit jaar wel lukken!

Start het nieuwe jaar gezond en doe mee met Dry January

Alcohol is vaak onderdeel van het dagelijks leven en we staan meestal niet stil bij de gezondheidseffecten hiervan. Alcohol vergroot namelijk de kans op het krijgen van kanker. Een goede reden dus om te stoppen of te minderen met alcohol.

Meisje met oma bakken samen

Tips om gezonder te bakken

Elke dag taart? Nee. Zelfs als je gezonder bakt, moet je niet elke dag taart of koekjes eten.

Vrouw met kop chocolademelk

Een warm gevoel deze winter

Houd deze winter een warm gevoel vast met onze tips!

water

10 tips om genoeg te drinken

Veel mensen drinken te weinig. Een van de grootste redenen is het simpelweg vergeten ervan. Drink jij voldoende? Of kan jij ook een paar glazen water per dag meer drinken? Maak je borst maar nat: met onze 10 tips gaat het lukken!

vrouw drinkt via rietje groene sap

Is voorverpakt voedsel minder gezond?

Je kunt er niet om heen, overal vindt je voorverpakt voedsel. Handig als je gaat voor een snelle hap, of wanneer je haast hebt. Maar hoe gezond is het eigenlijk?

Groene aspergesoep

Alles wat je moet weten over soep!

Een makkelijk gerecht wat bestaat uit meerdere varianten, we hebben het over soep! Van verse groentesoep tot erwtensoep, we eten soep het meest in de herfst- en winterperiode. Maar hoe gezond is soep eigenlijk?

Dame leest etiket op verpakking van yoghurt.

De invasie van suiker

Suiker eten we allemaal en we hebben suiker ook nodig als brandstof. Uiteraard is te veel suiker niet gezond, maar kunnen we nog wel om suiker heen?

verschillende donuts

De minder zoete kant van suikers

Suikers, probeer ze maar eens te vermijden. Je vindt ze terug in fruit en zuivelproducten, maar natuurlijk vooral in frisdrank, snoep, koek en je favoriete chocoladereep. Heerlijk, maar suiker heeft ook een minder zoete kant.

Slapende man achter zijn bureau

Hoe overleef ik de middagdip?

Misschien herken je het wel. Je hebt net geluncht op het werk. Je wilt weer hard aan de slag, maar binnen 10 minuten beginnen je oogleden zwaar te worden. Dit is een typisch geval van de middagdip. Wat kunnen we hier tegen doen?