Artikelen nieuwsbrief

vrouw drinkt via rietje groene sap

Is voorverpakt voedsel minder gezond?

Je kunt er niet om heen, overal vindt je voorverpakt voedsel. Handig als je gaat voor een snelle hap, of wanneer je haast hebt. Maar hoe gezond is het eigenlijk?

Groene aspergesoep

Alles wat je moet weten over soep!

Een makkelijk gerecht wat bestaat uit meerdere varianten, we hebben het over soep! Van verse groentesoep tot erwtensoep, we eten soep het meest in de herfst- en winterperiode. Maar hoe gezond is soep eigenlijk?

Dame leest etiket op verpakking van yoghurt.

De invasie van suiker

Suiker eten we allemaal en we hebben suiker ook nodig als brandstof. Uiteraard is te veel suiker niet gezond, maar kunnen we nog wel om suiker heen?

verschillende donuts

De minder zoete kant van suikers

Suikers, probeer ze maar eens te vermijden. Je vindt ze terug in fruit en zuivelproducten, maar natuurlijk vooral in frisdrank, snoep, koek en je favoriete chocoladereep. Heerlijk, maar suiker heeft ook een minder zoete kant.

Slapende man achter zijn bureau

Hoe overleef ik de middagdip?

Misschien herken je het wel. Je hebt net geluncht op het werk. Je wilt weer hard aan de slag, maar binnen 10 minuten beginnen je oogleden zwaar te worden. Dit is een typisch geval van de middagdip. Wat kunnen we hier tegen doen?

Snackgedrag begrijpen

Iedereen houdt van heerlijke snacks. Vaak zijn snacks een gewoonte geworden. Staat jouw snackgedrag altijd op de automatische piloot? Lees snel verder om jouw snackgedrag te laten zien wie de baas is!

Wat je moet weten over paprika's!

De paprika is rijk aan vitamine C, bevat veel vezels en voedingstoffen en is ook nog makkelijk te bereiden. Lees snel verder en ontdek wat je moet weten over deze heerlijke groentesoort!

Tips om bewuster te eten

Veel mensen zijn zich niet bewust van wat ze allemaal stiekem snoepen op een dag. Even snel een koekje of snoepje. Herkenbaar? Lees hier 5 tips om van een 'secret eater' naar een bewuste eter te gaan!

Dame kijkt uit raam

Jouw ervaring met contact met anderen geraakt door kanker

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) wil graag weten wat jouw ervaring met lotgenotencontact is om dit te nog beter afstemmen op wat mensen nodig hebben.

Personen proosten met een drankje

Gezonder feesten

Iedereen houdt wel van een feestje. Het moment dat we even loslaten en plezier hebben met vrienden. Vaak gaat dit gecombineerd met alcohol en ongezonde snacks. Toch kan het anders. Wij helpen je!