Artikelen nieuwsbrief

De leukste apps om te bewegen

Bewegen is gezond. Je smartphone kan je daarbij helpen. Er zijn allerlei apps te downloaden die bewegen leuker, makkelijker en motiverend maken. Bekijk hier onze selectie van de leukste apps die helpen om meer in beweging te komen.

Waarom vette én magere vis gezond is

Het advies is om elke week 1 keer vis op het menu te zetten. Bij voorkeur vette vis. Maar welke vissoorten zijn vet en welke zijn mager? Wij leggen de verschillen uit en vertellen meteen welke vissoort beter is voor je gezondheid.

Lunch met avocado, ei en basilicum

Gezond lunchen, hoe doe je dat?

Of je nou thuis luncht of op het werk; een gezonde (en lekkere) lunch is belangrijk om voldoende energie te krijgen voor de rest van de dag. Hoe je dat het beste kan aanpakken, lees je hier.

Vis

Welke vitaminen en mineralen zitten er in vis?

Altijd al willen weten welke vitaminen en mineralen er in vis zitten? Wij vertellen je meer hierover! Ook leggen we ook de functies van de vitaminen en mineralen uit.

Broodsoorten

Wat is het verschil tussen broodsoorten?

Wit, bruin, volkoren, meergranen en spelt: brood komt in verschillende vormen en maten voor. Maar wat is nu precies het verschil tussen al die broodsoorten? En voor welk brood kun je het beste kiezen?

Gezond uit eten

Gezond uit eten!

Bijna iedereen gaat wel eens uit eten, maar het is niet altijd even gezond. Gelukkig is het met onze tips een stuk makkelijker om gezond uit eten te gaan.

Voordelen van vezels

Meer vezels eten met deze tips

Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en kunnen de kans op darmkanker verkleinen. Het advies om elke dag 30 gram vezels te eten. Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende vezels eet? Met deze tips eet je eenvoudig meer vezels.

Linzensalade

Stappenplan voor de lekkerste salades

Bij het maken van een salade is het belangrijk dat de ingrediënten kloppen en in balans zijn. Moeilijk? Niet met ons handige stappenplan!

Slim boodschappen doen

Een boodschappenlijstje is beter voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Hoe maak je een goed boodschappenlijstje? Wij geven tips.

Bewegen op het strand

Haal energie uit je vakantie!

Nederland heeft zomervakantie. Eindelijk even tijd om te ontspannen, maar ontspannen hoeft niet altijd luieren te betekenen. Je voelt je namelijk veel fitter als je in beweging blijft. Wij geven tips voor een energieboost tijdens je vakantie.