Artikelen nieuwsbrief

Aspartaam en kanker, hoe zit dat?

Aspartaam is een zoetstof. Het geeft eten en drinken een zoete smaak, zonder dat hier suiker voor nodig is. Over aspartaam gaan veel berichten rond. Zo wordt er gezegd dat het kanker kan veroorzaken. Maar hoe zit het nu precies?

Jongen slaapt

Kom je aan van te weinig slaap?

Slaap is belangrijk voor onze gezondheid. Als je te weinig slaapt, kun je je minder goed concentreren en je presteert slechter. Ook lijkt slecht slapen samen te hangen met overgewicht, obesitas en diabetes type 2. Hoe zit het nou?

Lunchbox gevuld met groente

De Veggie Challenge!

Wij dagen Nederland uit om deze maand elke dag om 16.00 uur een extra portie groente te eten. Hiermee krijg je makkelijk meer vezels, vitamines en mineralen binnen! Ga jij de uitdaging met ons aan?

Logo Nutri-Score

De Nutri-Score, wat is het precies?

Misschien ben je al eens het logo met stoplichtkleuren met letters erop tegengekomen in de supermarkt. Het is bedoeld om je te helpen gezonde keuzes te maken. In de praktijk levert het soms nog wat verwarring op.

Alina Vrieling

Gezond leven na blaaskanker

Gezonde voeding en leefstijl verkleinen de kans op kanker. Maar wat als je al kanker hebt gehad?

Man in supermarktv

Nederland eet steeds gezonder

Een mooie ontwikkeling: Nederland eet en drinkt gezonder! Daar zijn wij van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds erg blij mee. Met gezonde voeding en leefstijl verkleinen wij de kans op kanker. Hoe gezond eten we nu dan?

Paars lintje in de vorm van een hart

Wereld Kanker Dag 2023 was prachtig!

Kanker raakt ons allemaal, maar kanker draag je niet alleen. Die boodschap hebben wij samen duidelijk gemaakt afgelopen Wereld Kanker Dag. Dank Nederland!

6 handige tips om jouw goede voornemens dit jaar écht te halen

Goede voornemens. Afvallen, meer bewegen, minder alcohol drinken of stoppen met roken. We starten vaak vol enthousiasme, maar het volhouden is vaak het moeilijkste. Met onze tips en gratis ‘doelen tracker’ gaat het jou wel lukken!

Start het nieuwe jaar gezond en doe mee met Dry January

Alcohol is vaak onderdeel van het dagelijks leven en we staan meestal niet stil bij de gezondheidseffecten hiervan. Alcohol vergroot namelijk de kans op het krijgen van kanker. Een goede reden dus om te stoppen of te minderen met alcohol.

Meisje met oma bakken samen

Tips om gezonder te bakken

Elke dag taart? Nee. Zelfs als je gezonder bakt, moet je niet elke dag taart of koekjes eten.