Artikelen nieuwsbrief

Drankjes op dienblad

Hoeveel calorieën drink jij elke dag?

Of je nu op het terras een drankje gaat drinken of in je tuin, wees jezelf ervan bewust dat drankjes ook calorieën bevatten. En vaak meer dan je zou denken!

Meneer in de supermarkt

Zo doe je slim boodschappen

Op gezond gewicht blijven of verantwoord afvallen bereik je alleen door de juiste dingen in huis te halen. Maar hoe doe je dit? Met onze adviezen kom je gegarandeerd thuis met gezonde boodschappen!

Vegetarisch eten

Minder vlees eten doe je zo!

Minder vlees eten is goed voor zowel je gezondheid als het milieu. Wil jij minder vlees gaan eten, maar weet je niet hoe je moet beginnen en waar je allemaal op moet letten? Wij geven jou handige tips zodat het ook jou lukt!

Hardloopschoenen

Bewegen, gewoon doen!

Minimaal 30 minuten bewegen per dag, dat is voor iedereen goed! Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat bijna de helft van de bevolking te weinig beweegt. Dat moet anders! Wij geven tips zodat je het hele gezin in beweging krijgt.

Fietsen in de buitenlucht

Hoe gezond leeft Nederland?

Met een gezonde leefstijl verkleinen we de kans op kanker. Maar hoe gezond leven wij eigenlijk? Het CBS heeft nieuwe cijfers hierover bekend gemaakt. Scoor jij beter dan de gemiddelde Nederlander of is er ruimte voor verbetering?

Hummus

Zelf hummus maken

Hummus wordt onder andere gemaakt van kikkererwten. Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten te koop, maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf hummus kunt maken? Wij delen het basisrecept en een aantal varianten met je!

Kikkererwten

Een opkikker met kikkererwten

Kikkererwten zien er op het eerste oog misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar de gezondheidsvoordelen zijn vanbinnen zeker aanwezig. Weet jij wat er allemaal in kikkererwten zit en wat je ermee kunt in de keuken?

Fruit

Wat weet jij over fruit?

In Nederland eten we gemiddeld 113 gram fruit per dag. Dat voldoet niet aan 2 stuks fruit per dag. Fruit is gezond! Hoe staat het er eigenlijk voor met jouw kennis over fruit? Is een banaan gezond en hoe kun je gemakkelijk voldoende fruit eten?

Persoon op weegschaal

Tips en adviezen voor een gezond gewicht

Een gezond gewicht zorgt er niet alleen voor dat jij lekker in je vel zit, ook draagt een gezond gewicht bij aan je weerstand. Bovendien verkleint een gezond gewicht de kans op kanker. Genoeg redenen dus om onze tips en adviezen te lezen.

Verleiding in huis

Is jouw huis gezond ingericht?

Nu we in deze periode veel thuiszitten en vanuit huis werken, is het jou misschien ook opgevallen dat je dagelijkse structuur er anders uitziet. Maar wist je dat jouw huis je kan helpen om gezonder te eten? Wij delen eenvoudige tips met je!