Het blije bordje van Bobbie

Een voorleesboekje op rijm om kinderen te leren over gezond eten en bewegen

Jong geleerd is oud gedaan Op latere leeftijd gedrag veranderen is niet makkelijk. Wanneer kinderen van jongs af aan leren gezond te eten en te leven, is de kans groter dat zij hun gezonde leefstijl later behouden. Zo hebben gezonde kinderen meer kans om gezonde volwassenen te worden.  

‘Het blije bordje van Bobbie’ is een voorlichtingsboekje op rijm en is bedoeld voor kinderen van vier jaar die voor het eerst naar school gaan. ‘Het blije bordje van Bobbie’ leert kinderen op een vrolijke en speelse manier over gezond eten en bewegen. Daarbij vind je als ouder in het boekje een aantal handige tips die je kan helpen bij het aanleren van een gezonde leefstijl voor je kind.

Download het Blije bordje van Bobbie.

'Het blije bordje van Bobbie’ is een uitgave van Kinderboek op Maat en is mede mogelijk gemaakt door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Stichting Witte Bedjes Het Parool, met medewerking van JGZ GGD Amsterdam en met dank aan de gemeente Amsterdam, Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht.

Het Blije Bordje van Bobbie liedje

In het verlengde van het voorleesboekje ‘Het Blije Bordje van Bobbie’ is er nu ook ‘Het Blije Bordje van Bobbie’ liedje. Het liedje is gemaakt door studenten van de muziekopleiding van het ROC Amsterdam. Het vrolijke uptempo nummer leent zich goed voor kinderen om op te dansen. Naast gezond eten, is bewegen namelijk van groot belang voor een goede gezondheid. Het liedje bevat teksten uit het voorleesboekje en is geschreven door Fleur Verhoeff van Kinderboek op Maat.

Luister nu het Blije Bordje van Bobbie liedje