Helpt water met citroen om af te vallen?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt waar is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

Misschien heb je de volgende tip wel eens gelezen of gehoord: begin je dag met een glas (warm) water met citroen. Het drinken van dit ‘wonderdrankje’ zou namelijk je spijsvertering een boost geven, je lichaam ontgiften en je helpen afvallen. Maar hoe gezond is water met citroen nu echt?

Tot op de dag van vandaag is er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de gezondheidsvoordelen die aan het drinken van water met citroen worden toegeschreven. 

Gezond alternatief

Wel is water met citroen een goed alternatief voor dranken met toegevoegde suikers, zoals frisdranken en vruchtensappen. Deze drankjes bevatten namelijk veel suiker. Zo bevat een glas cola maar liefst 6,5 suikerklontjes! 

Door veel suikerrijke dranken te drinken krijg je ongemerkt veel calorieën binnen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je aankomt in gewicht. Een verfrissend glaasje water bevat geen calorieën en door de toevoeging van citroen geef je het net even wat meer smaak. 

Let op!

Ten slotte nog een kleine waarschuwing voor het drinken van water met citroen. Het is namelijk niet zo goed voor je tanden, omdat het zuur in een citroen je tandglazuur aantast. Wissel water met citroen daarom af met andere drankjes, zoals gewoon water, thee/koffie (zonder suiker) of halfvolle melk. En vervang het schijfje citroen bijvoorbeeld ook eens door een takje munt of plakjes komkommer. Meer over gezond drinken lees je hier.

Zoek je inspiratie voor verfrissende drankjes met weinig suiker? Download dan gratis ons boekje Verfrissend anders.

Water met citroen helpt om af te vallen: FABEL 


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier