José Breedveld

Diëtist en Onderzoeker (consultant)

Met een gemotiveerd team van betrokken mensen werken wij aan een wereld zonder kanker. Maak kennis met José.

José Breedveld

"Mensen op weg helpen en ze de juiste weg wijzen, daar doe ik het voor" 

Hoe werk jij elke dag aan een wereld zonder kanker?
In mijn werk voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vertaal ik wetenschappelijke kennis over voeding, leefstijl en kanker naar praktische tips en adviezen. Dit doe ik voor mensen met een kankerdiagnose en zorgprofessionals.

Ook beantwoord ik vragen die via de website VoedingenKankerinfo.nl aan ons worden gesteld en schrijf ik artikelen voor de website en de nieuwsbrief voor professionals. Verder ben ik regelmatig op pad om presentaties over voeding en kanker te geven aan patiënten en professionals. 

Waarom werk je graag bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds? 
Ik kan hier mijn achtergrond en ervaring als diëtist en wetenschappelijk onderzoeker optimaal benutten. Mensen die geconfronteerd worden met kanker hebben veel vragen. Het is een voorrecht iets voor deze mensen te kunnen betekenen. De belangstelling voor voeding en leefstijl groeit in de gezondheidszorg. Ik vind het een mooie uitdaging om nog meer aandacht te vragen voor voeding en leefstijl in de zorg en professionals te ondersteunen met informatie.   

Wat is jouw tip voor een gezonde leefstijl?
Neem zo min mogelijk kant-en-klare voedingsmiddelen. Bereid eten vers. Dat is gezonder en smaakt zoveel beter!

Wat is jouw favoriete recept? 
Mijn favoriete recept is havermout en appel-braam crumble. Als kind maakte mijn vader iedere ochtend havermoutpap. Supergezond met veel vezels en ik ben er nog steeds dol op. Op zondagen maak ik graag een bijzonder ontbijt met havermout, bijvoorbeeld deze crumble.


Lees meer over de achtergrond van José op LinkedIn.