In gesprek met familie Minkman

Meneer en mevrouw Minkman hebben besloten hun gehele vermogen na te laten aan goede doelen, waaronder het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Mevrouw Minkman: “Helaas hebben wij in onze omgeving te maken gehad met kanker. Zo hebben we een dierbare vriendin verloren aan borstkanker en haar langzame aftakeling heeft veel impact gehad op ons beide.” Meneer Minkman: “Zelf heb ik huidkanker en dan komt het allemaal wel erg dichtbij.”

Waarom het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?

Meneer en mevrouw Minkman hebben veel affiniteit met de missie en de visie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Mevrouw Minkman: “Wij vinden het een prettig idee dat wij ons in kunnen blijven zetten voor een wereld zonder kanker, ook als wij er niet meer zijn.”

Mevrouw Minkman vertelt dat zij en haar man bewust eten en zoveel mogelijk de aanbevelingen ter kankerpreventie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds toepassen: “Ik ben er altijd mee bezig. Ik probeer elke week voldoende en diverse groenten en fruit te eten. En ik kook twee keer in de week vis en twee dagen vegetarisch. Ik neem weleens een chocolaatje, maar over het algemeen leven wij erg gezond. Ook bewegen wij veel. We wandelen twee keer per dag met onze teckel Teun op de hei.”

Tijd voor elkaar

Tijd vrij maken voor elkaar en voor leuke hobby’s is iets waar meneer en mevrouw Minkman veel waarde aan hechten. “We vieren elk jaar onze trouwdag, dat vinden we heel belangrijk. We zijn nu al 53 jaar bij elkaar, waarvan 48 jaar getrouwd.”

Mevrouw Minkman vertelt dat ze als hobby graag 3D kaarten maakt. “Soms doe ik de hele dag over een kaart. Daarnaast borduur ik graag. Vroeger naaide ik alles zelf maar door artrose in mijn handen kan ik dat helaas niet veel meer doen. Ik ben ook veel met bloemschikken bezig en we knappen graag oude meubels op.” Meneer Minkman vult aan: “Ik lees graag de krant en we dansen na al die jaren nog steeds heel graag samen. We hebben vroeger veel aan wedstrijddansen gedaan en als we bijvoorbeeld op een bruiloft zijn gaan we altijd de dansvloer op.”

Een testament, is dat veel werk?

Het opstellen van een testament kan nog weleens als moeilijk ervaren worden. Maar volgens de heer en mevrouw Minkman was het heel makkelijk. Meneer Minkman: “We hadden al jarenlang het idee in ons achterhoofd om ons vermogen na te laten aan goededoelenorganisaties. Als wij komen te overlijden, zou ons vermogen automatisch toekomen aan onze familie. Onze familie heeft het erg goed, dus besloten wij om actie te ondernemen.

Wij hebben in eerste instantie een brochure over nalatenschappen aangevraagd bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Hierin staat op overzichtelijke wijze uitgelegd wat we konden verwachten. Het opstellen van het testament bij de notaris ging erg gemakkelijk. De notaris heeft eerst een concept opgesteld waar wij akkoord op konden geven. Toen het uiteindelijke testament werd opgesteld, was dit een opluchting. Wij zijn erg blij dat wij dit nu goed geregeld hebben.”


Dit is een persoonlijk verhaal dat gaat over de eigen ervaringen en visie van de persoon die het verhaal deelt. Het verhaal kan daardoor informatie bevatten die kan afwijken van de standpunten, voorlichting en adviezen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.