Tips voor sponsoring

Sponsorgeld ophalen moeilijk? Helemaal niet. Deze tips helpen je op weg.

1. Zet je eigen actiepagina in
Iedereen die zich inschrijft voor een run in het team van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kan een eigen actiepagina aanmaken op www.inactietegenkanker.nl. Je sponsors kunnen via deze actiepagina simpel online doneren. Tip: Maak jouw pagina persoonlijker met een foto en jouw verhaal. 

2. Kleine beetjes helpen: geef dat aan
Stuur al je vrienden, familieleden, kennissen en collega's een mailtje of appje en vraag om een bijdrage voor jouw deelname aan het evenement. Tip: Geef in de oproep aan dat de hoogte van het bedrag niks uitmaakt; alle beetjes helpen. Wedden dat er toch mensen zijn die een groot bedrag overmaken!

3. Zet social media in
Het voordeel van social media is dat ook de vrienden van je vrienden jouw oproep kunnen zien. Tip: Heb jij een speciale reden om mee te doen aan het evenement? Vertel het! Mensen zijn eerder geneigd om een bijdrage te leveren als jouw verhaal ze inspireert. 

4. Doe het samen
Schakel een buddy in en ga samen meedoen aan het event. Je kunt elkaar steunen bij de sponsortacties. En het is ook gezelliger tijdens het event zelf!

5. Doe iets terug
Organiseer bijvoorbeeld een quiz of een bingo en doneer het inschrijfgeld. Ga met een kraampje op de vrijmarkt staan en verkoop spullen. Verkoop lootjes waarmee mensen prijzen, die jij gratis hebt geregeld bij bedrijven uit de buurt, kunnen winnen. Of organiseer een feest, veiling, benefietevenement of mini-concert.

6. Zoek de regionale media op
Een advertentie in de regionale krant? Durf te vragen! Misschien mag je zelf gratis een advertentie plaatsen. Of schrijft de redactie een nieuwsitem over jouw sponsoractie.

7. Grijp elke gelegenheid aan
Natuurlijk kun je op elke verjaardaag, etentje, familieuitje en bij al je sportclubs vertellen over je actie en sponsordoel.

Meer tips?
Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag. Samen bereiken we zoveel meer.

​Succes!