Evoluon

Nu exclusief voor onze donateurs: 25% korting op een bezoek aan RetroFuture in het Evoluon!

Nu te zien in het iconische Evoluon in Eindhoven: de tentoonstelling RetroFuture. RetroFuture verkent hoe we in het verleden naar de toekomst keken en wat nú onze verwachtingen van de toekomst zijn. 

In het futuristische gebouw wordt de bezoeker in een spectaculaire en speelse setting meegenomen in de belevingswereld van toekomstdenkers, dromers en kunstenaars met design, kunst, wetenschap en film. De tentoonstelling wordt gemaakt door Next Nature.

Klassieke toekomstdromen

Toekomstdromen zijn van alle tijden. Sinds de allereerste dag dat we mens zijn, dromen we over hetgeen de toekomst ons kan brengen. We dromen over het eeuwige leven, een paradijs op aarde, of een nachtmerrie waarin de wereld vergaat.

Deze klassieke toekomstvisies zijn een inspiratie voor kunstenaars die met een verrassende mix van objecten, film en design een nieuw licht laten schijnen op de toekomst. Met werk van Studio Drift, Maison de Faux & Esmay Wagemans, Audrey Large, Driessens & Verstappen, Tabita Rezaire, Floris Kaayck, Michael Mandiberg en Studio Smack.

Hoe we vandaag over de toekomst denken is gebaseerd op verhalen, gedachten en daden van grote denkers; er is niet maar één toekomst, het zijn er vele. Hoe werd er gedacht dat de wereld er vandaag uit zou zien? En wat kunnen we van die gedachten leren? In de tentoonstelling reist de bezoeker mee naar de toekomst van gisteren.

Van toekomstdroom naar werkelijkheid

Veel dromen en ideeën zijn echt geworden. Waar Da Vinci in de 15e eeuw droomde over vliegen, werd dit aan het begin van de 20ste eeuw werkelijkheid. En waar in vroegere films en beelden communiceren via een beeldscherm fictie was, is ‘beeldbellen’ inmiddels een noodzaak gebleken en een gewoonte geworden. In RetroFuture stapt de bezoeker in tien tunnels vol fictie en feiten die onze toekomst hebben vormgegeven. Op de vier ‘ringen’ van het Evoluon is 3000 m2 tentoonstelling ingericht.

Een kijkje in toekomst

In een kermisachtige setting zijn tien ideeën over hedendaagse vraagstukken te zien. Zo staat er de Microbial Vending Machine van Emma van der Leest, een omgebouwde snackautomaat waar je in plaats van kroketten, producten van algen en enzymen aantreft. De toekomst van geld is te vinden in de gokautomaat en in een spookhuis komt de bezoeker een collage van nare dingen tegen, waarvan je hoopt dat die juist geen werkelijkheid worden. Een tijdmachine brengt je miljoenen jaren de toekomst in.

De actie

Met de code WKOF25 krijg je 25% korting op een ticket voor RetroFuture. Let op! Deze code is geldig op een bezoek aan RetroFuture t/m zondag 3 september 2023.


Voor eventuele gebreken van of onjuiste informatie over de door derden aangeboden producten en diensten kan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds niet aansprakelijk gesteld worden. Eventuele klachten of verzoeken over de aangeboden producten en diensten dienen direct gecommuniceerd te worden aan de aanbieders van deze producten en/of diensten.