Actie Samen Kanker Voorkomen

Één op de drie mensen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Dit aantal moet omlaag!

Onderzoek naar en voorlichting over kankerpreventie zijn van levensbelang. Daarom vragen wij aandacht voor onze actie: Samen Kanker Voorkomen.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds maakt zich hard voor een wereld met minder kanker. Met jouw steun help je ons wetenschappelijk onderzoek te financieren naar de relatie tussen voeding, lichaamsbeweging, gewicht en kanker en voorlichting te geven over kankerpreventie.

Een voorbeeld van het onderzoek dat wij samen met onze donateurs mogelijk maken is dat van Professor Matty Weijenberg van de GROW School for Oncology and Developmental Biology aan de Universiteit Maastricht. Matty en haar team onderzoeken de rol van voeding, leefstijl en erfelijkheid bij darmkanker.

Professor Matty Weijenberg: “Samen met mijn team en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doe ik onderzoek naar de oorzaken van darmkanker. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar het ontstaan van darmkanker zodat we kunnen begrijpen hoe we de kans hierop kunnen verkleinen.”

Door te begrijpen hoe darmkanker ontstaat en de risicofactoren voor darmkanker die beïnvloedbaar zijn in kaart te brengen, maken we preventie mogelijk zodat duizenden mensen elk jaar de diagnose darmkanker bespaard kan blijven.

Steun kankerpreventie vandaag nog. Alvast hartelijk dank!