Actie Samen Kanker Voorkomen

Één op de drie mensen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Dit aantal moet omlaag!

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds maakt zich hard voor minder kanker. Daarom vragen wij aandacht voor onze actie: Samen Kanker Voorkomen.

Bijna 40% van alle gevallen van kanker kan voorkomen worden. Maar kanker helemaal voorkomen is nog steeds niet mogelijk. Daarom richten wij ons ook op oplossingen voor mensen voor wie preventie te laat is, en nú hulp nodig hebben.

Een voorbeeld van het onderzoek dat wij samen met onze donateurs mogelijk maken is dat van dr. ir. Renate Winkels van Wageningen University & Research. Samen met haar team doet zij onderzoek naar oplossingen om mensen te helpen die last hebben van ernstige vermoeidheid na darmkanker, wat grote invloed heeft op de kwaliteit van leven.

Dr. ir. Renate Winkels: “Ik ben hoopvol dat we de kwaliteit van leven van patiënten na darmkanker kunnen verbeteren. Samen met mijn team en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds doe ik onderzoek naar oplossingen voor de ernstige vermoeidheid waar veel mensen na behandeling van darmkanker last van hebben.”

Help mee

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werkt aan minder kanker, meer kans op overleving en een betere kwaliteit van leven bij kanker. Dit doen wij door middel van onderzoek en voorlichting over voeding, leefstijl en kanker. Elke euro telt. Doneer vandaag nog. Alvast hartelijk dank!