Griekse kip pita’s

Benodigdheden

  • 240 ml Griekse yoghurt
  • een handje gehakte verse munt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje gemalen gember
  • snufje gemalen komijn
  • snufje cayennepeper
  • 150 gram kipfilet, in blokjes van 3-4 cm gesneden
  • 6 pita broodjes, in aluminiumfolie gewikkeld
  • 125 gram gewassen en gesneden krulsla

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 220 graden.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de kip, pitabroodjes en sla in een kom. Meng de kipfilet erdoor en laat de kip 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Rijg de kipblokjes op spiesen.
  4. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en leg de spiesen erop.
  5. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak deze ongeveer 20-30 minuten tot de kip gaar zijn is. Draai ze ondertussen ten minste een keer om.
  6. Leg de laatste 5 minuten de pitabroodjes onderin de oven zodat deze ook warm worden.
  7. Vul de warme pitabroodjes met de kip en garneer met sla. 

Tip: serveer de kip pita’s met humus.