Courgette en paprika ratatouille met witvis

Ratatouille is een smaakvol stoofgerecht met verschillende soorten groenten en verse kruiden. De kruiden in het recept geven een heerlijke smaak.

Ingrediënten

  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 600 gram witvisfilet
  • 500 gram aardappels, geschild en in plakjes gesneden
  • 320 gram sperziebonen, gewassen en uiteindes verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Verse basilicum naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Zet de oven op grillstand en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de courgette over de bakplaat en bak 6-8 minuten onder een medium grill, totdat ze lichtbruin zijn gekleurd. Draai halverwege om. Haal vervolgens uit de oven en zet opzij voor later.
2. Verhit zonnebloemolie in een steelpan op een middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika, tomaten in blik en oregano toe en roer door. Laat 3 minuten pruttelen totdat de groenten zachter worden. Haal vervolgens van het vuur, voeg de basilicum toe en dek af met aluminiumfolie tot gebruik.
3. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verpak de witvisfilet in aluminiumfolie, voeg een klein beetje water toe en vouw dicht. Leg op de bakplaat en gaar de vis in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Breng water aan de kook voor de aardappels en sperziebonen (gebruik 1 grote pan of 2 kleine pannen). Kook de aardappels in ongeveer 12 minuten gaar en de sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.
5, Verhit de ratatouille eventueel opnieuw. Serveer met de gegrilde courgette, vis, sperziebonen en aardappels. Breng op smaak met zwarte peper.