Caprese pastasalade

Caprese salade wordt ook wel Insalata Caprese genoemd en is een typisch Italiaans gerecht. Lekker met verse kruiden en pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 115 gram volkoren farfelle pasta (ongekookt)
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 65 gram mini mozzarella bolletjes
  • 40 gram rucola
  • 15 gram pijnboompitjes
  • 1,5 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 0,5 theelepel Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum naar smaak

Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de farfelle in 8-10 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afkoelen.
2. Rooster de pijnboompitjes op laag vuur in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig om te voorkomen dat de pijnboompitjes aanbranden. Laat daarna afkoelen.
3. Doe de farfelle in een ruime kom en voeg de geroosterde pijnboompitjes, cherrytomaatjes, mini mozzarella bolletjes en rucola toe. Meng door elkaar.
4. Doe de olijfolie extra vierge in een klein kommetje en meng met de Italiaanse kruiden. 
5. Verdeel de dressing over de pastasalade en garneer met verse basilicum.