Pittige bonenburger
Een heerlijk vegetarisch alternatief voor een broodje hamburger. De burger bevat veel vezels, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt.
Ingrediënten
Voor de burgers:
- 400 gram chilibonen uit blik
- 250 gram mais uit blik
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 1 ei
- 1 sneetje volkorenbrood, verkruimeld
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Voor het broodje:
- 2 volkorenbroodjes
- 2 blaadjes sla
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
Bereidingswijze
- Laat de chilibonen en mais uitlekken.
- Vermaal de bonen tot een grove puree met een vork of in de blender. Doe de bonen daarna in een kom.
- Meng de mais, koriander en peper erdoor.
- Voeg de eierdooier en broodkruimels toe. Meng dit met je handen goed door elkaar. Vorm twee burgers ervan.
- Verhit een droge grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de burgers hierin totdat ze helemaal verhit zijn.
- Snijd de broodjes open en leg op elk broodje een blaadje sla. Schep de burgers erop en verdeel over elke burger een eetlepel chilisaus. Leg daarop wat plakjes tomaat, vouw het broodje dicht en serveer.
Tip
- Maak meteen meer burgers en vries deze in, zodat je een andere keer snel een gezonde bonenburger bij de hand hebt.