Recept - Gevulde avocado - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gevulde avocado

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Gevulde avocado met ei uit de oven

Deze avocado's uit de oven zijn heerlijk romig!

15 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Perfect om rechtstreeks uit de schil te eten, of om op brood te smeren.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Perfect om rechtstreeks uit de schil te eten, of om op brood te smeren.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 sneden volkorenbrood
  • 1 handje verse bieslook
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 314

VET: 21 gram

VEZELS: 5,2 gram

EIWIT: 12 gram

KOOLHYDRATEN: 15 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit (laat de schil zitten). Schep een beetje van het vruchtvlees eruit om een groter gat te maken.
  3. Breek boven elke avocadohelft een ei. Garneer met verse bieslook en maal wat zwarte peper erboven.
  4. Doe de avocadohelften op de bakplaat en bak voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de eieren gaar zijn.
  5. Serveer elke avocadohelft met een snee volkorenbrood.

Tip!

Ook lekker met chilipeper en een tomaatje erbij.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker