Bonenschotel
Je kunt met dit gerecht prima zelf variëren met de ingrediënten. Kies de bonen die je het lekkerst vindt.
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten
- 400 gram witte bonen
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 grote wortel, in reepjes gesneden
- 8 krieltjes in de schil
- 1/2 theelepel olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngestampt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gedroogde, gemengde kruiden (naar keuze)
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Was de krieltjes goed schoon en kook ze vervolgens 5 minuten in de schil.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui.
- Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en bak al roerende een minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kruiden en krieltjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Voeg de stukjes wortel, kikkererwten, witte bonen en zwarte peper toe. Laat nog 8 minuten sudderen tot de wortel en krieltjes net gaar zijn en de saus dikker is. Roer af en toe.
- Proef de saus en voeg naar smaak nog wat zwarte peper toe. Eet smakelijk!