Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring en functionaliteit op onze website voor je te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Ja, ik accepteer cookiesLees meer over cookies
40 gram van zowel venkel, als ui, wortel, courgette en rode paprika
40 gram tomaten
20 gram fijngehakte knoflook
2 eetlepels olijfolie
6 verse volkoren lasagnevellen
10 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
10 gram broodkruimels (volkoren)
Bereidingswijze
Breng 280 ml magere melk voorzichtig tot bijna aan de kook. Mix de maïzena met de resterende melk en voeg het al roerend bij de hete melk. Laat het 10 seconden pruttelen, zet dan van het vuur af. Laat het 10 minuten afkoelen en doe dan de peterselie bij de saus.
Snijd de aubergine, wortel, venkel, ui, paprika, courgette en tomaten in blokjes van ongeveer ½ cm; houd alle soorten gescheiden.
Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de olie op laag vuur. Voeg de aubergine toe, draai het vuur hoog en laat de aubergine licht kleuren, zet dan het vuur weer laag.
Voeg wortel, paprika, venkel en tomaten toe en laat 20 minuten sudderen. Voeg dan de courgette toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Leg een dunne laag van het groentemengsel in een ovenschotel, gevolgd door een dunne laag peterseliesaus en dek af met een lasagnevel. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn, sluit af met een extra laagje saus.
Strooi de Parmezaanse kaas en de broodkruimels over de lasagne. Zet in de oven en bak gedurende 45 minuten op 170 ºC.
Strooi voor het serveren extra peterselie over de lasagne.