Spaghetti bolognese met pompoen

Een variant op de Italiaanse klassieker spaghetti bolognese. De pompoen is een perfecte toevoeging aan dit heerlijke pastagerecht.

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 500 gram pompoen, gesneden (diepvries of koelvers)
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 romatomaten, in blokjes gesneden
  • 2 bospenen, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul.
3. Voeg de tomaten, pompoen, bospenen, Italiaanse kruiden en zwarte peper toe. Hussel door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur gaar worden in ongeveer 40 minuten.
4. Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8-10 minuten gaar en giet vervolgens het water af.
5. Serveer de saus over een bedje van volkoren spaghetti.