Spaghetti Bolognese

Deze Italiaanse klassieker is bij iedereen geliefd. Maak een extra portie saus en vries deze in. Zo kun je er twee keer genieten!

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti of andere pasta
  • 500 gram tomaten, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 150 gram mager rundergehakt 
  • 60 gram ui, fijngesneden
  • 40 gram champignons, fijngesneden
  • 30 gram wortel, in zeer kleine blokjes gesneden
  • 30 gram venkel, in zeer kleine blokjes gesneden
  • 30 gram linzen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees rul in de zonnebloemolie en voeg de groenten toe, behalve de tomaten. Laat 8 minuten zachtjes bakken op middelhoog vuur.
  2. Voeg de linzen en de tomaten toe. Laat het geheel pruttelen met het deksel op de pan gedurende 30-50 minuten, of totdat de linzen gaar zijn en de saus op gewenste dikte is. 
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  4. Serveer de pasta met wat bieslook.