Spaghetti Bolognese
Deze Italiaanse klassieker is bij iedereen geliefd. Maak een extra portie saus en vries deze in. Zo kun je er twee keer genieten!
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti of andere pasta
- 500 gram tomaten, in blokjes van 1 cm gesneden
- 150 gram mager rundergehakt
- 60 gram ui, fijngesneden
- 40 gram champignons, fijngesneden
- 30 gram wortel, in zeer kleine blokjes gesneden
- 30 gram venkel, in zeer kleine blokjes gesneden
- 30 gram linzen
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
Bereidingswijze
- Bak het vlees rul in de zonnebloemolie en voeg de groenten toe, behalve de tomaten. Laat 8 minuten zachtjes bakken op middelhoog vuur.
- Voeg de linzen en de tomaten toe. Laat het geheel pruttelen met het deksel op de pan gedurende 30-50 minuten, of totdat de linzen gaar zijn en de saus op gewenste dikte is.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de pasta met wat bieslook.