Recept - Nasi goreng - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Nasi goreng

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Nasi goreng

Dit heerlijke rijstgerecht is een favoriet van iedereen!

30 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Nasi goreng afhalen? Nee hoor, met dit recept maak jij zelf de lekkerste versie. Smakelijk!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Nasi goreng afhalen? Nee hoor, met dit recept maak jij zelf de lekkerste versie. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 gram nasi- of oosterse roerbakgroenten
  • 150 gram volkoren basmatirijst
  • 125 gram kipfilet
  • 100 gram grote garnalen
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 stengel bosui
  • 3 eetlepels ketjap manis (met minder zout)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus (met minder zout)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • Zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: 1 theelepel sambal

CALORIEËN: 644

VET: 17,8 gram

VEZELS: 8 gram

EIWIT: 39 gram

KOOLHYDRATEN: 78 gram

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook. Kook in 8 minuten de rijst gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de kipfilet in blokjes. Pel en maak de garnalen schoon.
  3. Verhit zonnebloemolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de kip en garnalen toe en roerbak totdat de kip gaar is en de garnalen licht verkleurd zijn (ongeveer 8 minuten).
  4. Voeg de roerboekgroenten en gekookte rijst toe en laat nog een paar minuten meebakken.
  5. Voeg de ketjap, sojasaus, gemberpoeder, kurkumapoeder en zwarte peper naar smaak toe. Schep goed om. Voeg optioneel sambal toe voor extra pit.
  6. Verhit ondertussen in een koekenpan zonnebloemolie. Bak van elk ei een spiegeleitje.
  7. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
  8. Serveer de nasi goreng met een spiegelei erbovenop en garneer met bosui.

Tip!

Een dagje zonder vlees? Gebruik tempé in plaats van kip en garnalen om het gerecht vegetarisch te maken.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker