Recept - Cranberry muffins - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Cranberry muffins

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Peer cranberry muffins

Gezonde muffins met peer en cranberry’s. Om je vingers bij af te likken!

10 minuten

8 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met dit recept maak je frisse, smeuïge muffins met een krokante topping.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Met dit recept maak je frisse, smeuïge muffins met een krokante topping.

Ingrediënten

Voor de muffins:

  • 125 gram patentbloem
  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • 125 gram havervlokken
  • 125 gram magere melk
  • 2 peren
  • 70 gram gedroogde cranberry’s
  • 60 gram margarine
  • 1 ei
  • 15 gram kaneel
  • 15 ml vanille-extract
  • 12 gram bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de topping:

  • 15 gram havervlokken
  • 15 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 15 gram pompoenpitten

CALORIEËN: 327

VET: 9,8 gram

VEZELS: 5,3 gram

EIWIT: 8,5 gram

KOOLHYDRATEN: 46,8 gram

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de peren in kleine stukjes.
  2. Smelt de margarine in een pannetje op het vuur. Klop ondertussen het ei op.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C en leg 8 papieren muffinvormpjes klaar in een muffinvorm.
  4. Meng in een kom de bloem, tarwemeel, havervlokken, bakpoeder, zout en kaneel.
  5. Meng in een andere kom de melk, margarine, vanille-extract en ei met een mixer. Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg de stukjes peer en de cranberry’s toe en roer goed door.
  7. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  8. Maak een mix van de pompoenpitten, zonnebloempitten, havervlokken en basterdsuiker en meng in een blender of keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit over de muffins.
  9. Bak de muffins 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn. Wanneer je met een satéstokje in het midden van een muffin prikt, en deze er droog uitkomt, zijn de muffins gaar.
  10. Laat 5 minuten afkoelen en serveer warm.

Tip!

Vervang de kaneel door speculaaskruiden voor een herfstige smaak.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker