Recept - De Blije Taart - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

De Blije Taart

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
De blije appeltaart

Een verantwoord toetje, daar wordt iedereen toch blij van?

65 minuten

13 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Fabiana’s Blije Appeltaart met gezondere en plantaardige ingrediënten, een heerlijke traktatie.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Fabiana’s Blije Appeltaart met gezondere en plantaardige ingrediënten, een heerlijke traktatie.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 350 gram volkoren speltmeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 geraspte appel
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 40 ml water
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 kg appels
  • 100 gram rozijnen
  • Sap van 2 kleine sinaasappels (ca. 110 ml)
  • 50 gram walnoten
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 1 theelepel kaneel

Voor de decoratie:

  • 1 appel
  • Snufje kaneel

CALORIEËN: 287

VET: 16,4 gram

VEZELS: 9 gram

EIWIT: 10,3 gram

KOOLHYDRATEN: 42 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Begin met de taartbodem. Meng het amandelmeel, volkoren speltmeel, bakpoeder, kaneel, zout en citroenrasp in een kom. Voeg ook de rasp van de appel toe. Voeg de olie en het water toe en kneed totdat er een mooie gladde deegbal ontstaat. Voeg eventueel extra meel toe als dit nodig is. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat deze circa 30 minuten rusten.
  3. Ga door met de bereiding van de vulling. Verwijder het klokhuis van de appels (schillen is niet nodig) en snijd ze in stukjes. Doe in een pan en voeg het sinaasappelsap toe, laat vervolgens stoven. Voeg na 8 -10 minuten de rozijnen, walnoten, kaneel en citroenrasp toe. Laat koken totdat het sap is verdampt.
  4. Houd een klein beetje van het deeg apart voor de decoratie, rol de rest van het deeg uit, leg het in een springvorm en giet de vulling erin.
  5. Snijd de appel bedoeld voor de decoratie in dunne schijfjes en kook ze gedurende een paar minuten in een kleine pan met water.
  6. Leg vervolgens de appelschijfjes naast elkaar op een rij en rol ze op tot rozen. Maak met het overgebleven deeg takjes en blaadjes en leg de rozen op de vulling. Bak de taart vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip!

Iedere oven is anders. Bak de taart indien nodig langer tot hij gaar en goudbruin is.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker