Germund Daal

Hoofd Doelrealisatie en Communicatie

Met een gemotiveerd team van betrokken mensen werken wij aan een wereld zonder kanker. Maak kennis met Germund.

Germund Daal

"Ooit maakte ik de belofte om mensen te beschermen tegen kanker. Daar werk ik elke dag aan"

Hoe werk jij elke dag aan een wereld zonder kanker?
Allereerst moet ik zeggen dat het een privilege is om dit werk te mogen doen.

Ik ben verantwoordelijk voor de doelrealisatie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: onderzoek, gezondheidsvoorlichting en beleidsbeïnvloeding. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor onze activiteiten op het gebied van communicatie.

In de praktijk betekent dit dat ik samen met het volledige team werk aan het realiseren van onze doelen in onze beleidsvisie

Waarom werk je graag bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?
Vanaf een vroege leeftijd heeft kanker enorme impact gehad op mijn leven. Het was altijd aanwezig.

Ik heb zoveel dierbaren zien lijden aan kanker. Toen een van de belangrijkste mensen in mijn leven aan kanker overleed, was ik gebroken. Uiteindelijk moest ik kiezen: bij de pakken neerzitten of opstaan en vechten voor een verschil. Ik koos voor het laatste. Ik maakte de belofte om mijn leven te wijden aan kankerbestrijding. Elke dag werk ik aan het waarmaken van die belofte.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en ik delen dezelfde missie. Het is ook een fantastische organisatie om voor te kunnen werken. Dankzij deze organisatie weten we al zoveel over kankerpreventie. Nu bouwen we aan de kennis over de rol van voeding en leefstijl na diagnose kanker.

Er is zoveel onzin over voeding en kanker online te vinden. De kennis van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds daarentegen is gebaseerd op het beste onderzoek mogelijk. Het is ook met trots dat ik werk bij de ware autoriteit op dit gebied.

Wat is jouw tip voor een gezonde leefstijl?
Een goede nulmeting is heel handig. Houd gedurende een week of twee een voedings- en beweegdagboek bij. Je zal verbaasd zijn wat je dan zal opmerken. Stel hierna realistische doelen op. Wij helpen je met tips!

Wat is jouw favoriete recept?
Een van mijn favorieten is een Griekse salade. Ik voeg ook nog vaak olijven eraan toe, lekker!


Lees meer over de achtergrond van Germund op LinkedIn.