Hartelijk dank Nederland!

Voor het 5de jaar op rij droegen duizenden mensen op 4 februari 2022 – Wereld Kanker Dag – het paarse lintje van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds met de boodschap ‘Kanker draag je niet alleen’.

Wij droegen samen het paarse lintje als symbool van steun, solidariteit, liefde en hoop. Een prachtige actie voor meer aandacht voor de enorme impact van kanker.

Paarse ‘lintjesregen’

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werd overweldigd door het aantal bestellingen van het paarse lintje. In aanloop naar Wereld Kanker Dag heeft het campagneteam alle aandacht gegeven aan het uitsturen van de bestellingen en met veel zorg en liefde alle binnenstromende berichten op Facebook beantwoord.

Dit jaar hebben wederom verschillende organisaties zoals thuiszorgorganisaties, ziekenhuizen en inloophuizen het paarse lintje in grote aantallen besteld.

Samenwerking

Het kankerfonds in Aruba – Koningin Wilhelmina Fonds Aruba – deed ook mee aan de campagne en deelde het paarse lintje uit op het eiland om haar 61ste jubileum te vieren.

Verhalen die raken

Op Facebook hebben velen hun persoonlijke verhalen gedeeld. Elk verhaal laat weer zien hoe groot de impact van kanker is. Het zijn verhalen die raken en die een gezicht geven aan de gevolgen van kanker. Volg je ons al op Facebook? Doe dat ook en lees de ontroerende berichten.

Nederland kleurde paars

Op 4 februari 2022 kleurden de volgende locaties paars, om samen met het dragen van het paarse lintje stil te staan bij kanker:

  • A’DAM Toren in Amsterdam
  • Ziggo Dome in Amsterdam
  • De Grote Marktstraat in Den Haag
  • De St. -Bavokerk in Haarlem
  • Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp
  • Suikersilo’s van SugarCity in Halfweg
  • De Winkel van Sinkel in Utrecht
  • TV-Toren Roermond
  • VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray

Bekijk het overzicht met foto’s van de locaties verlicht in het paars.

Dankwoord

Het team van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds dankt iedereen hartelijk voor deze prachtige editie van de campagne. Het dragen van het lintje is een krachtig gebaar dat van grote betekenis is voor iedereen die wordt geraakt door kanker.

In het bijzonder danken wij iedereen die hun verhaal met het paarse lintje hebben gedeeld. Wij waarderen het enorm.

Dank jullie wel!