Gemakkelijk gezond

De feestmaand december is meestal niet de meest gezonde maand van het jaar: kant-en-klaarmaaltijden, lekkere hapjes, gourmetten, zoete lekkernijen en weinig bewegen. Pak het dit jaar gezond aan met onze tips.

Ga zelf in de keuken aan de slag 

In aanloop naar de feestdagen vullen de winkelschappen zich weer met veel kant-en-klaarmaaltijden. Makkelijk, maar meestal niet zo gezond. In dit soort maaltijden zit vaak te veel zout en vet. Ook bevatten ze maar weinig groenten. Zelf koken is daarom een stuk gezonder. Zo heb je zelf in de hand hoeveel zout, vet en groenten je toevoegt. 

Op zoek naar gezonde én lekkere recepten? Maak eens een van onze recepten en kook gezond!

Snack lekker én gezond 

Laat de traditionele feestdag lekkernijen eens links liggen en kies voor gezond, maar toch lekker! Wat dacht je van gedroogd fruit als abrikozen en pruimen, een lekkere notenmix of vers fruit, zoals aardbeien en frambozen, met pure chocoladesaus! Gezond, lekker en zeker niet minder feestelijk.

Haal geen overbodige lekkernijen in huis

Bij een bezoek aan de supermarkt vliegen de ongezonde aanbiedingen je om de oren en op veel plekken wordt je in verleiding gebracht. Maar wat je in huis haalt, heb je zelf in de hand! Ga goed voorbereid naar de supermarkt door van tevoren een boodschappenlijstje te maken en houd je hieraan. Als je geen overbodige lekkernijen in huis haalt, kun je thuis gemakkelijker voor gezond kiezen.

Gezelligheid op een andere manier

Eten en drinken vinden we gezellig om samen te doen, het liefst met veel lekker en vaak ongezond eten. Maar een gezellige sfeer hoeft niet alleen maar om eten te draaien. Er zijn genoeg andere manieren om het gezellig te maken. Zorg voor aankleding in huis: versier de kerstboom met mooie kerstballen, hang een kerstkrans op en zet vrolijke muziek op. En wat is nou leuker dan gezamenlijk een spel spelen?

Ga naar buiten en haal een frisse neus

Is het koud en guur buiten? Toch is dit geen reden om binnen te blijven zitten. Kleed je lekker warm aan en maak een frisse wandeling of stap de fiets op. Extra fijn om daarna weer binnen te komen en op te warmen met een kop thee of koffie! Bewegen is gezond en verkleint de kans op kanker

Het belang van een gezonde leefstijl

Wist je dat ongeveer 40% van alle gevallen van kanker voorkomen kan worden? Er zijn geen garanties tegen kanker, maar gezond eten en leven verkleinen wel de kans op kanker. Volg de kleuren en ontdek wat jij kunt doen om de kans op kanker te verkleinen.